Benvinguts amics!!!

Hola ens diem Aroa, Elio, Biel, Tanit i Roger i som alumnes de 5è B de l'Escola Proa de Barcelona.

Estem fent un treball sobre el sistema nerviós .

Tots cinc tenim una afició : handbol, piscina, natació sincronitzada, educació física i futbol. També ens agrada Star Wars, les banyeres d'hidromassatge, coses "kawaii" i llegir.❤❤❤❤❤❤❤❤

Us convidem a visitar el nostre bloc del cos humà.😋🙂

                                                                                                                                                            

 

Les parts

Les cèl·lules especialitzades del sistema nerviós són les neurones i juntament amb les cèl·lules glials formen el teixit nerviós.

Els centres nerviosos processen la informació que els arriba dels òrgans sensorials i elaboren les respostes. Són els següents:

·L'encèfal, que està al cap protegit pels ossos.

·La medul·la espinal, és un llarg cordó que recorre l'interior de la columna vertebral.   

·Els nervis són fibres fines i llargues que passen pel cos.Per a què serveix

Com funciona

 

El funcionament del sistema nerviós.

 

El sistema nerviós controla totes les activitats del nostre cos. La seva forma de funcionar és la següent:

 

Capta informacions tant del cos com de l' entorn.

 

Elabora les respostes corresponents.

 

El sistema nerviós té dues grans funcions:

 

La regulació de l'organisme. Els aparells digestiu, respiratori, circulatori i excretor són dirigits pel sistema nerviós. Així, l'encèfal i la medul·la espinal controlen accions del nostre cos com ara el ritme de la respiració o el batec del cor.

 

La direcció del moviment del cos. Els centres nerviosos donen ordres als musculs per realitzar els diferents moviments del cos, com ara aixecar-se o tombar el cap.

Hàbits saludables

 

Curiositats

 

El cervell controla tots els nostres moviments. Si algú es fes mal al peu per exemple, els nervis enviarien una senyal d’alarma al cervell. Aquest tipus de senyal és el dolor. Els reflexos estan dividits en dos parts:

 

Els actes voluntaris: Són, per exemple, els jugadors de futbol. Xuten la pilota conscientment. Això passa gràcies als senyals que enviem al cervell.

Els actes involuntaris: Es coneixen més pel nom de reflexos. Hi ha una part del cervell que s’utilitza pels reflexos. Per exemple, quan ens cremem apartem la mà immediatament.


HI HAVIA UNA VEGADA

Hi havia una vegada un nen que es deia Pau. Aquell dia tenia un examen de matemàtiques i quan la seva mestra li va entregar l'examen per fer, al Pau si li van paralitza els braços i no podia escriure!!

Tot això venia que ahir el Pau va dormir molt poc perquè es va quedar jugant a l'ordinador i el cervell li va ordenar als braços que no actuessin.

Aleshores va cridar a la mestra i li va dir que no podia fer l’examen perquè se li havien paralitzat els braços!! La mestra molt estranyada va dir:

-Però que dius Pau!!!!

-És veritat, intento moure els braços però no puc.

La mestra li va preguntar que havia fet el dia interior, en Pau li va dir que s'havia quedat jugant amb l’ordinador i que havia anat a dormir molt tard, i això va fer que suspengués l’examen.

 

LA NOSTRA MAQUETA